Om stress och återhämtning

HUR HÄNGER ALLT IHOP EGENTLIGEN?


Visst kan livet bli/kännas stressigt ibland. Allt verkar hända samtidigt och du räcker inte till. Läget känns pressat och din kropp påverkas genom ökad puls, du får påslag av adrenalin för att kroppen ska kunna prestera en stund extra. Och det är okej. Det är så kroppen SKA fungera. Vi är anpassade att klara av korta stunder av sådan press. Det är gammalt, ända sedan tiden vi gick på savannen och jagade och riskerade att bli uppkäkade av lejon. I det läget var det en livsnödvändighet att kunna fly undan, just genom ökat adrenalinpåslag, skärpt fokus och ökad puls. Hade vi inte haft den funktionen i kroppen skulle Homo Sapiens inte funnits i dag. Men när lejonet gett upp jakten och du kom undan, fortsatte livet på savannen som vanligt igen. Homo Sapiens kunde andas ut, ta det lugnt och vila upp sig.

Men när blir stress skadligt? Var går gränsen för hur länge vi orkar stressa och vad är det som händer i kroppen egentligen, när vi påverkas av stress som aldrig upphör? Varför är återhämtning så viktigt och vad gör man när man återhämtar sig? Hur gör man? 

Hur mycket skada kan stress göra på kroppen och är det värt det?

Behöver du hjälp med stresshantering, återhämtning, vägledning till ett hållbart mående, personlig utveckling, samtalsterapi, föreläsning i ämnet, kurser eller retreats med temat holistisk hälsa, tveka inte, HÖR AV DIG! Så kikar vi på hur vi ska arbeta med just DINA / ERA behov. 

info@aterhamtningsterapeuten.se


Stress

Återhämtning

Vad gör en återhämtningsterapeut ?


En Återhämtningsterapeut är ett helt nytt begrepp och en helt ny yrkeskår som framtagits efter människans behov , av vad vi behöver för att faktiskt må bra i ett samhälle som snurrar på  allt fortare och fortare . Våra hjärnor och kroppar hänger inte med och det är därför vi mår allt sämre . 


Återhämtningsterapi är således en terapiform som är uppbyggd för att hjälpa dig som känner stress, ångest, oro, lider av stressrelaterade sjukdomar, varit med om ett trauma eller vill förebygga stress , stärka ditt välmående eller  uppnå  ett bättre mående och inre lugn . 


Som återhämtningsterapeut använder jag metoder som stresshantering, personlig utveckling, mindfulness och meditation, som sammantaget hjälper dig släppa stess, stilla tankarna och leva ett liv som får oss att må bra. Vi utgår alltid från din historia, just dina behov och ditt mående och dina samtal blir därför skräddarsydda efter just dig. 


När kroppen är i stress försöker man normalt lösa problem vilket tar mycket energi.

Jag lär dig metoder hur man stillar tanken och släpper taget .

När vi släpper taget om tankearbetet ger vi kroppen utrymme för läkning

och energin vi då får över, går till vårat tillfrisknande istället .Mitt arbete går ut på att se HELA människan . Jag arbetar holistiskt ( av grekiska holos "hel", "odelad" , hela människan )


Förståelse är ett nyckelord för läkning . Att förstå vad som händer i kroppen vid stress, trauma, ångest och oro .

Jag lär dig hur kroppen ger respons på stress, vi tar reda på vad som utlöser stressen hos just dig och hur vi kan lösa upp den . 

Att förstå processen är viktig , vad som är orsaken bakom stressen , för utan den förståelsen har vi inte hela bilden och vi kan inte läka. Att förstå varför det blev som det blev är en viktig pusselbit för att inte falla tillbaka i gamla beteendemönster som inte gynnar ditt välmående . 

ALLA förtjänar att må bra.Copyright © All Rights Reserved